Aktiesport XL concept

Aktiesport Service afhandeling (UPDATE!)

UPDATE: Het probleem is perfect verholpen. Lees meer onderaan deze blog.

Als je schoenen koopt verwacht je wel kwaliteit. Zelfs als het een aanbieding betreft. mijn nieuwe schoenen hebben het niet zo heel lang uitgehouden.

Kirsten en ik besluiten na onze verblijf in het zandhotel in Sneek op de weg terug een tussenstop te maken in Heerenveen. We kennen Heerenveen alleen van het Schaatsen en de voetbal en hebben dus geen idee wat we aan zullen treffen. Het blijkt een erg leuk centrum te zijn met leuke winkeltjes. Vooral het winkeltje met de Italiaanse specialiteiten is ons blij gebleven.

AktieSport Service

 

We lopen ook langs een winkel van AktieSport waar we heel toevallig tegen een paar leuke schoenen aanlopen van het merk Le Coq Sportif. Mijn maat was op voorraad (en dat komt niet vaak voor) en de prijs was ook nog eens erg goed. Helaas hebben we er niet echt lang van kunnen genieten

 

 

Zoals je op de foto’s kunt zien is van de rechter schoen is de stof gescheurd op het punt waar de knik van de zit van de tenen. De spanning bij het buigen is te groot geworden waardoor het scheurtje is ontstaan. De witte band van de zool staat daar ook er ver naar buiten.

Ik heb de schoenen gekocht op 4 gekocht, en niet zo heel vaak gedragen. Ik heb 5 paar schoenen (Ik lijk wel een vrouw) dus ik wissel vaak. Op mijn werk draag ik geregeld een pak. Bovendien zit er een vakantie tussen. In de vakantie heb ik meer op slippers gelopen dan op schoenen.

De schade aan de schoen werd voor de bouwvak vakantie al ontdekt. Na de vakantie langs de AktieSport geweest. Daar werd verteld dat ik het geen fout van de schoen was, maar mijn eigen schuld omdat ik mijn voet ergens tegenaan had gestoten. Eigen schuld, dus geen garantie.

Ik ben netjes op mijn spullen en klaag niet als het mijn eigen schuld is. Ik ben het er dus ook niet mee eens dat ik er zelf voor moet opdraaien en verwacht dat Aktiesport het gaat oplossen.

UPDATE

Na een bericht naar de algemene AktieSport klantenservice te hebben verstuurd was is het probleem snel opgelost. De klantenservice snapte niet dat ik in de Winkel in Almelo de weg was gestuurd met de klacht die we hebben gehad.  Hij kende de manager van Almelo persoonlijk en gaf aan dat het snel opgelost zal worden. Hij verzocht me dan ook terug te gaan naar de winkel en daar te vragen naar de manager. De volgende dag ben ik gegaan en daar bleek alles binnen 10 minuten geregeld. Omdat ik nogal een grote maat heb waren nieuwe schoenen niet voorradig . Ze worden binnenkort thuis geleverd.

Nu zal iedereen direct denken dat het bloggen over een klacht (en het vervolgens delen op social media) er voor heeft gezorgd dat het is opgelost. Normaal zou ik daar ook in mee gaan, maar dan doe ik de winkel in Almelo veel te kort. Eigenlijk hebben we de vraag gewoon aan de verkeerde persoon gesteld. De medewerker die we spraken heeft het verkeerd ingeschat. Daar waar mensen werken worden fouten gemaakt. Bovendien zijn er een hoop mensen die onterecht garantie claimen waardoor alles ook moeilijk te beoordelen is. Dus ik heb wel begrip voor deze situatie. Ik ben wel blij dat ik het niet heb opgegeven anders waren het wel dure schoenen geweest.

Waar ik overigens ook blij van wordt is dat AktieSport graag wilde weten hoe deze miscommunicatie is ontstaan zodat er beter op getraind kan worden. Dan heeft de volgende klant er ook nog wat aan.

0 comments on “Aktiesport Service afhandeling (UPDATE!)Add yours →

Geef een reactie