De bar van Afspanning de Kroon

Afspanning de Kroon: Koffie in Brasschaat (BE)

Afgelopen week had ik 2 afspraken in België in mijn agenda staan. Deze afspraken konden niet op 1 dag plaats vinden dus bleven we (Ik ging met een collega mee) slapen in Brasschaat. Bijna op de koffie bij Jean-Marie Pfaff.

Afspanning de Kroon

Afspanning De Kroon is gelegen in de Noord-Antwerpse parkgemeente Brasschaat. Vermoedelijk ontstond hier reeds in 1797 een stopplaats voor reizigers en hun paarden. De herberg met stallingen of de zogenaamde “Afspanning” was een rustplaats voor reizigers en hun paarden, een plek om te eten, te drinken of overnachten.

Afspanning “De Kroon” anno 2013 is een modern boetiekhotel, vergezeld van een Belgisch-Frans restaurant en een brasserie waar u terecht kan voor een kleine hap en waar gezelligheid (nog steeds) troef is!

De Koffie

België staat bekend om de chocolade, de frieten en de wafels. Maar hoe goed is de koffie bij onze zuiderburen? Voordat ik verder ga met het beoordelen moet ik bekennen dat ik bij een Bistro in Antwerpen al een paar Steenbrugge witbiertjes (Mijn favoriete witbier) had genuttigd. Zou het de smaak hebben beïnvloed?

Koffie van Afspanning de kroon - masalto
Koffie van Afspanning de kroon – masalto

We zaten aan een hoge tafel met een laptop open om nog wat zakelijke aantekeningen te maken toen de koffie werd gebracht. De bovenstaande foto is zoals deze werd gepresenteerd, de koffie was nog niet aangeraakt. Het natte voetje werd behaald toen onze gastheer het scherm van mijn laptop probeerde te ontwijken. We zullen het hem niet te zwaar aanrekenen.

De koffie was van Masalto zoals alle logo’s ons duidelijk maken. het servies is prima in orde. Het oortje van het kopje hield lekker vast. De koffie aroma kon je niet echt waarnemen. Misschien dat het wel kwam omdat we buiten op het terras zaten en een licht briesje voorbij trok en daardoor onze neuzen miste.

Koffie is een persoonlijk iets. Dat bleek ook wel uit deze test. Mijn collega vond de koffie behoorlijk sterk terwijl ik hem nog wel mee vond vallen. (Ik ben dan ook wel fan van echte zware koffie). Over de smaak waren we allebei tevreden. Prima koffie en sterker dan bij vele andere locaties.  De prijs van €2,50 past er prima bij.

De volgende ochtend tijdens ontbijt heb ik nog een kopje genomen en daar werd alles nogmaals bevestigd. De koffie leek zwaarder, maar dat kwam waarschijnlijk door de yoghurt die ik ervoor had genuttigd. Dit is een goede kop koffie en als ik er ooit een zak bonen van kan krijgen, dan neem ik hem zeker mee. Kan ik hem thuis ook eens proberen.

0 comments on “Afspanning de Kroon: Koffie in Brasschaat (BE)Add yours →

Geef een reactie