Buitencentrum-Sallandse-Heuvelrug

Sallandse Heuvelrug Buitencentrum Cappuccino

Lekker gewandeld door het bos. Genieten van de laatste warmte van de zon. Aansluitend natuurlijk nog een kop koffie drinken.

Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is een van de grootste natuurgebieden in Overijssel. Je kunt hier urenlang dwalen over glooiende heidevelden en door uitgestrekte bossen. De heuvels bieden prachtige vergezichten.

De bovenstaande tekst kom zo van de website natuurmonumenten. Eerlijk via een ‘copy’ en ‘paste’. De reden waarom ik het zo overneem is heel simpel. Ik kan het niet beter verwoorden. Het landschap van de Sallandse heuvelrug is afwisselend van bos tot hei.

Mushroom - paddestoel
paddestoel met Witte stippen

Het bewijs dat ik er ben geweest is geleverd door de bovenstaande foto. Deze foto is gemaakt ergens langs de blauwe route. De Kinderen hadden het wel een keer gehad met de eekhoorntjes en wilde wel een keer een langere wandeling maken.

Spelen

Het nadeel van een ‘echte’ route is dat je niet zoveel speeltoestellen tegen komt als op het eenkhoorntjes-pad. De kinderen hebben zich echter uitstekend vermaakt met het zoeken naar herfstpullen voor op een herfstbakje en met het tekenen in het zand.

 

De wandeling was best lang voor de kleine beentjes van de kinderen toch waren ze niet moe genoeg. Ze vroegen of ze bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug nog even mochten spelen.

Sallandse Heuvelrug Cappuccino

Wij namen als ouders plaats op het terras dat behoorlijk goed gevuld was. Het personeel was druk want er stonden nog borden op de picknicktafel die eigenlijk al afgeruimd had moeten worden. We hebben een mooi plekje gevonden maar besluiten de bediening niet af te wachten. Even naar binnen lopen is een kleine moeite en het geeft de bediening iets meer lucht.


Even later zaten we met een goed uitziende cappuccino voor onze neus.  De gebruikte bonen zijn van Beukenhorst. De Beukenhorst Sento om precies te zijn. Deze bonen kosten iets meer dan €21 per kilo(!)

De koffie werd gezet met een Faema emblema. Een prachtig apparaat alhoewel het display en de blauwe accenten van mij niet hoeven.

Faema emblema
Faema emblema

Omdat zo bezig was de machine te bewonderen ben ik vergeten te kijken naar de maler die er naast stond. Voor ik er erg in had stonden er 2 kopjes cappuccino voor me. Ik heb weet eigenlijk ook niet meer wat ik precies moest afrekenen omdat ik met €5,00 heb betaald en het wisselgeld niet terug heb genomen. Deze prijs is dik in orde.

De Smaak

Terwijl ik terug liep naar onze plek kwam Kirsten me tegemoet met de jongste omdat hij naar het toilet moest. Omdat ik (zo) netjes (mogelijk) ben opgevoed besloot ik te wachten tot Kirsten weer terug zou zijn.

Normaal gesproken zie je dan het melkschuim voor je ogen verpieteren. Dit was echter hier niet het geval! Het is best fris; gelukkig is de de zon er nog af en toe is om me te verwarmen. Eigenlijk is het perfect koffie moment. Het melkschuim is erg lekker. Het schuim dat al met de koffie in aanraking is gekomen heeft de kenmerkende bittere smaak. Heerlijk!

Het komt nogal eens voor dat de koffie door de melk helemaal weg is gedrukt, dan is hier niet het geval. Elke slok varieert (licht) van smaak door het verschil in de koffie/melk verhouding. Dat is de reden waarom ik ook nooit een cappuccino (kapot) roer.

Het sprits koekje met een streepje glazuur was ook een prima toevoeging.Ik heb van de Sallandse Heuvelrug genoten!