Station Deventer

Kiosk cappuccino extra sterk

Een treinstation mag pas echt een station heten als er een Kiosk is waar men een bakkie koffie kan halen, anders is het een grote veredelde bushalte. Dat is tenminste mijn definitie.

Als ik naar mijn klant aan de Herengracht in Amsterdam ga, neem ik liever de trein. Parkeren is niet te doen in het centrum en als dit al wel lukt dan is de wandeling bijna net zo lang als vanaf het station. Bovendien kun je in de trein werken.

Kiosk Deventer

Alleen de internationale trein vanuit Berlijn heeft een rechtstreekse verbinding met Amsterdam centraal. Alle overige verbindingen vereisen dat je minimaal eenmaal overstapt. Als ik die met overstap neem, dan kies ik altijd voor de overstap in Deventer omdat deze trein me genoeg speling geeft om met een beetje vertraging mijn aansluiting nog te halen.

 

Op dit station is ook een Kiosk aanwezig. Ik was mooi op tijd, dus een kopje koffie was snel gehaald.De dames van deze Kiosk zijn altijd vrolijk en dat maakt dat ik er extra zin in krijg. Ik ben voor de cappuccino extra sterk gegaan. Dat is niets anders dan een normale cappuccino met een extra shot. Tenminste dat denk ik. De prijs van €2,50 is prima.

logo Kiosk
logo Kiosk

Het mooie van kopen bij een Kiosk vind ik altijd dat je de koffie in een kartonnen beker krijgt. Hoe stom het ook klinkt maar dit vind ik heerlijk drinken. Helemaal als het buiten wat koud is. Hoewel het nu meer dan 22 graden was, blijft het voor mij een plezier om hieruit te drinken. Het plastic dekseltje, waar je altijd maar over blijft twijfelen of hij wel goed dicht zit als je de eerste slok gaat nemen, maakt het helemaal af als een echte koffie-to-go.

Je eerste slok neem je altijd te vroeg. Door het deksel heen voel je het op je lippen branden. Even wachten dus nog. Ik heb het deksel maar even verwijderd om het zwarte goud wat sneller af te laten koelen. Geeft me gelijk een mooie kans om het melkschuim te bekijken.

Wat me direct opvalt is dat het geheel er wat chemisch uitziet. Ik kan het eigenlijk niet helemaal verklaren. De schuimbellen zijn verre van gelijkmatig verdeeld en de geur is ook niet echt uitnodigend. Niet dat het stinkt, maar het is niet wat ik me voorstel als ik aan een lekker kopje koffie denk.

Cappuccino Extra Sterk van de Kiosk
Cappuccino Extra Sterk van de Kiosk

Na een tijdje kan ik een slok nemen. Ik neem de smaak goed in me op. Dan nog een slok, en nog een. Terwijl ik een restje melkschuim van mijn lippen lik, vraag ik me af wat ik nu eigenlijk aan het drinken ben. Er is genoeg melkschuim en het heeft een sterke bittere smaak. Toch smaakt het niet naar koffie zoals ik gewend ben. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het erg lekker. Ik heb alleen niet echt het idee dat ik een cappuccino drink. Zou de smaak zó beïnvloed worden door de beker en het dekseltje?

Op de terugweg kwam ik weer een Kiosk tegen. Ik nam hetzelfde recept nogmaals;  mijn oordeel was hetzelfde. Ik denk dat ik het lekker vind door het totaalplaatje is: de beleving van het kartonnen bekertje? Het rustmoment tijdens de reis? Even ‘weg’ uit de drukte?

Morgen moet ik weer naar Amsterdam. Helaas ga ik met een collega mee in de auto. Deze ‘koffie’ zal weer even moeten wachten; Het is echt een guilty pleasure.

0 comments on “Kiosk cappuccino extra sterkAdd yours →

Geef een reactie