De Speeltuin bij de Kampkuiper

Kampkuiper: cappuccino op het terras

Het is niet zo heel ver fietsen vanaf ons huis om bij de Kampkuiper uit te komen. We zitten in de laatste dagen van onze vakantie en het weer was nog aangenaam dus we besloten het terras met speeltuin op te zoeken. Had ik mooi de gelegenheid een cappuccino te testen.

Koffie bij de Kampkuiper

De tijd tussen het moment dat de bestelling (door een vriendelijke serveerster) werd opgenomen en het moment dat de koffie arriveerde was kort. Normaal slaat de schrik me om het hart omdat ik dan automaten koffie verwacht. Ik weet echter dat de kampkuiper een mooie piston-machine binnen staat.

De Cappuccino

Capuccino van de Kampkuiper
Capuccino van de Kampkuiper

Als de koffie voor mijn neus staat valt mijn ook direct op het schuim. Ze hebben er geen cacaopoeder op gedaan, maar kaneelsuiker. Alhoewel ik vind dat kaneelsuiker qua smaak wel wat toevoegt vind ik het niet zo lekker als je drinkt en de kristallen tussen je lippen en het kopje voelt. Het paarse kopje heeft al wat te verduren gehad gezien de slijtage.

Een zak Beukenhorst Mondrian Espresso
Een zak Beukenhorst Mondrian Espresso

Het zakje suiker met “Beukenhorst Koffie” laat ik op het eveneens paarse schoteltje liggen. Na een paar slokken komt het “Mondrian” logo ook op het kopje tevoorschijn. Ik denk dus met Beukenhorst Mondriaan koffie te maken te hebben.

In de menukaarthouder steken echter ook aanbiedingen voor Ice tea van Fleur de Cafe.

Fleur de Cafe bied ook (gewone) thee en koffie. Als we het navragen bij de serveerster geeft ze toe dat de koffie niet van beukenhorst is maar afkomstig is van Fleur de Cafe. Dit is ook geen probleem, we weten nu alleen niet precies welke koffie we hebben genuttigd.

De smaak

De melkschuim van de Kampkuiper heeft weinig smaak. De enige smaak komt van het vleugje kaneel dat er op is gestrooid. De koffie komt aangenaam door; Niet sterk, maar ook zeker niet zwak. Mijn overal gevoel is dat daar waar ik bij de dure cappuccino van Plopsaland weinig had verwacht deze eigenlijk tegen viel omdat ik hier een te hoge verwachting van had. Alhoewel ik mijn best deed de smaak goed tot me te nemen is er eigenlijk weinig van blijven hangen. En dat terwijl ik wist dat ik er een paar uur later over zou schrijven. Een gemiddelde cappuccino dus. Eigenlijk moet er nog wel een bonuspunt bij; We kregen er een koekje bij.

De Kampkuiper heeft een prachtige speeltuin waar de kinderen zich uitstekend vermaken. Daar op het terras zitten is met een cappuccino terwijl de kinderen zich uitstekend vermaken is zeker geen straf.

0 comments on “Kampkuiper: cappuccino op het terrasAdd yours →

Geef een reactie