Een zak met een paarse voorkant van Latin Dance koffie van het merk Tiktak.

Tiktak Latin Dance

 

TikTak Latin Dance is een van mijn koffie favorieten. Helaas is de prijs wel aan de forse kant. Ik probeer veel koffie soorten, maar eens de x-maand moeten er weer een paar zakken van deze heerlijke koffie bij zitten. Ik kan de klok er op gelijk zetten.

Ik kwam in aanraking met deze koffie door een proefpakket bij Koffievoordeel.nl te kopen.

Een afbeelding met 4 pakken koffie van de verschillende smaken in de kleuren Rood, Paars, Groen en Geel
Een pakket van 4 smaken Tiktak: Grande Classe, Latin Dance, Samba en Organica Dark Roast

Het is alweer lang geleden dat ik het pakket heb geprobeerd. De Organica Dark roast is me ook goed bevallen, maar het is te lang geleden om er iets over te schrijven.

Tiktak Latin Dance!

De koffie heeft geen aansprekende naam, maar de ‘specificaties’ zijn goed. 100% arabica bonen uit Brazilië en Colombia.

De reden dat de koffie goed bevalt is omdat hij een goede smaak heeft voor zowel een Espresso, Cappuccino of ‘gewone’ koffie. Ik ben geen fan van de lichte smaken terwijl mijn vrouw het niet te zwaar wil hebben. Deze koffie voldoet voor ons beiden omdat de goede koffiesmaak aanwezig is zonder te lang (en te bitter) na te smaken.

TikTak

Het logo van Tiktak bestaande uit een ovaal op een verticale balk met de tekst: World of Coffee
Het internationale Tiktak Koffie logo

Tiktak, oorspronkelijk ook wel bekend als de ‘’suyvere koffij’’ van Klaas Tiktak, is een oer-Hollands koffie en theemerk. Met een fabriek in Groningen en een vestiging in Amsterdam legde Klaas Tiktak in 1870 de basis voor het hedendaagse begrip dat Tiktak geworden is. Toen al erkende Klaas naast vakmanschap en kwaliteit, het belang van duurzaamheid en eerlijke producten. Traditie en een vooruitstrevende blik gaan bij Tiktak dus hand in hand: van oudsher kent Tiktak een fairtradelijn in zowel koffie als thee. Bovendien mag Tiktak zich vol trots hofleverancier noemen, wat de kwaliteit van haar producten nog eens onderstreept. Tegenwoordig is Tiktak aangesloten bij het wereldwijd opererende espresso concern Segafredo Zanetti. De samenstelling van de koffie en thee is echter nooit veranderd: die is ouderwets eerlijk en goed.

0 comments on “Tiktak Latin DanceAdd yours →

Geef een reactie